Uncategorized

Kuinka hyödynnät pyöreitä mattoja sisustuksessa?

Nykypäivänä sisustussuunnittelusta on tullut todellinen hittiharrastus. Ihmiset ovat kiinnostuneita siitä miltä he itse näyttävät ja miltä heidän kotinsa näyttää. Monella meistä on oma persoonallinen tyylimme, jonka annamme näkyä myös kotimme sisustuksessa. Sisustuksellisia vinkkejä ja inspiraatiota kannattaa kuitenkin hakea myös muualta kuin omasta mielestä. Sisustussuunnittelun ammattilaiset ammentavatkin ideoita kaikkialta ympäröivästä maailmasta.

Sisustaminen ei ole vaikeaa eikä oman kodin sisustaminen myöskään vaadi erityistä koulutusta. Kiinnostus aiheeseen riittää ja halu ottaa vastaan vinkkejä. Kauniin ja persoonallisen kodin pystyy luomaan, vaikka ei olisikaan sisustusarkkitehti tai sisustussuunnitettelija. Sisustamisessa erilaiset muodot, tekstiilit ja värit ovat avainasemassa. Tässä kirjoituksessa käsittelemme pyöreiden mattojen käyttämistä sisustuksessa.

Matot ovat tunnetusti tärkeä sisustuselementti. Erityisesti pyöreät matot luovat harmonisen ja rennon tunnelman. Pyöreys muotoelementtinä tekee tilasta helposti lähestyttävän ja antaa sisustukselle pehmeän tunnelman. Pyöreä matto sopiikin loistavasti olohuoneen matoksi. Pyöreitä mattoja on saatavilla useilla eri väreillä ja visuaalisilla ilmeillä. Pyöreitä mattoja on tarjolla pastellinsävyisistä perusväreistä aina mitä villimpiin ja psykedeelisempiin tekstuureihin ja kuvioihin. Hieman villimpi matto sopii esimerkiksi rikkomaan muuten pelkistettyä sisustustyyliä.

Matoilla voit korostaa sisustuksellista tyyliäsi, luoda tunnelmaa ja vaikuttaa tilaan kokonaisvaltaisesti. Pyöreät matot sopivat monenlaiseen sisustukseen. Harmonisessa sisustuksessa pyöreällä matolla huoneen keskellä saadaan rauhoittava vaikutus erityisesti, jos matto on pastellinvärinen. Valikoimasta löytyy kuitenkin mattoja kaikenlaisilla väreillä ja kuviolla. Pyöreiden mattojen kätevyys onkin siinä, että ne todellakin sopivat monenlaisiin sisustusratkaisuihin.

Mitä kannattaa huomioida pyöreillä matoilla sisustaessa

Pyöreät matot tuovat pehmeyttä huoneiden teräviin kulmiin ja suoriin seiniin. Aikaisemmin huoneet olivat kaarevia, mutta nykyajan tyyli on enemmän kulmikas ja terävä. Tämä luo toisinaan kovan ja professionaalisen tunnelman koteihin. Useimmat meistä kuitenkin haluavat, että koti on oman rauhan tyyssija. Emme kuitenkaan ehkä itse edes aina miellä sitä, kuinka paljon sisustusratkaisuilla on tässä merkitystä.

Sisustussuunnittelijat ja -arkkitehdit tietävät vanhan itämaisen viisauden, että pyöreillä ja soikeilla muodoilla luodaan rauhan tunnetta. Sisustuksellinen rauha välittyykin myös mielesi rauhallisuudeksi. Suunnittelijat myös tietävät, että pyöreät muodot matoissa tuovat keveyttä ja lämpöä sisustukseen. Keveys on myös asia, mitä monet meistä haluamme sisustukselta. Työpaikoilla olemme tottuneet koviin ja geometrisen tiukkoihin linjoihin. Kotona on mukava olla kuitenkin rennommin.

Pyöreät matot ovat oivallinen valinta myös silloin, jos olet epävarma siitä, millainen matto parhaiten sopisi huoneeseen. Tämä johtuu siitä, että pyöreillä matoilla harvoin menee kovin pahasti pieleen, sillä ne sopivat kaikenlaisiin sisustusratkaisuihin. Värin kanssa sen sijaan kannattaa olla tarkempi. Värikkäiden pyöreiden mattojen kanssa kannattaa miettiä vähän pidempään, että ne varmasti sopivat muuhun sisustukseen. Mitä enemmän sisustat, sitä paremmin opit huomaamaan, mitkä sisustusratkaisut sopivat yhteen.

Pyöreissä matoissa on se hyvä puoli verrattuna kulmikkaisiin mattoihin, että muotonsa ansiosta ne vievät vähemmän tilaa huoneesta. Vaikka pyöreä matto sopiikin yhteen melkein millaisen sisustuksen kanssa tahansa, parhaiten se sopii yksiin muiden pyöreiden muotojen kanssa, kuten pyöreiden koriste-esineiden ja pyöreitä muotoja sisältävien huonekalujen kanssa. Monesti pyöreä matto näyttääkin parhaimmalta silloin, kun huoneen muutkin sisustuselementit, kuten lamput lattialla ja katossa, ja muut muodot ovat enemmän pyöreitä kuin kulmikkaita.

Tags :