Uncategorized

Kuumalla säällä voi pukeutua tyylikkäästi

Kesän tullen moni laittaa lomavaihteen päälle ja vapaat ovatkin ansaittuja pitkän työputken jälkeen. Kuitenkin arjen muuttuessa vapaammaksi, voivat monelta helposti unohtua myös ne rutiinit, jotka edistävät hyvinvointia. Näit ovat säännöllinen liikunta ja ihonhoito. Kannattaa kuitenkin muistaa, että terveys on kestotrendi ja hyvinvoivan ihmisen päällä myös monet vaatteet näyttävät paremmalta. Omaa ihoaan voikin hoitaa suojaamalla sitä auringolta ja käyttämällä laadukasta kosmetiikkaa, kuten Clarins, jonka avulla kesälläkin voi näyttää hyvältä.

Miten lomalla kannattaa pukeutua?

Lomapukeutumiseen ei välttämättä jaksa panostaa samalla tavalla varsinkin, jos oma työ on sellainen, että joutuu jatkuvasti pukeutumaan erilaisiin edustusvaatteisiin. Lomalla saa ja pitääkin ottaa rennommin, mutta myös silloin voi helposti pukeutua trendikkäästi ja jopa vähällä vaivalla. Lomalaisen kannattaa hankkia sellaisia vaatteita, jotka ovat mukavia ja sopivat moneen tilanteeseen. Epämukavat solmiot, puvun kengät, korkokengät ja kiristävät vaatteet voi suosiolla jättää kaappiin odottamaan ilmastoidun toimiston tiloja.

Kuumuus tuo omat haasteensa

Kun lämpötilat nousevat hellelukemiin, kannattaa omassa pukeutumisessa panostaa ohuisiin kankaisiin ja väljiin vaatteisiin. Erilaiset kesämekot, löysät pellavapaidat ja silkki ovat materiaaleja, jotka hengittävät ja tuntuvat usein kuumallakin ilmalla miellyttäviltä päällä. Mikäli viettää paljon aikaa auringossa, kannattaa suosia vaaleita sävyjä, jotka eivät absorboi auringon lämpöä.

Myös iho on hyvä suojata palamiselta ja väljät vaatteet voivat olla ilmavuuden lisäksi peittäviä aiheuttamatta kuitenkaan sen merkittävämpää ahdistusta. Kannattaa suosia esimerkiksi erilaisia halkioita ja napitettavia löysiä paitoja, joissa ilma vaihtuu helposti. Puristavia, tiukkoja materiaaleja puolestaan kannattaa välttää. Myös erilaiset hatut suojaavat päätä auringolta ja pitävät viileämpänä.

Kenkien osalta kuumalla säällä kulkisi mieluiten varvassandaaleissa, mutta tämä saattaa olla haastavaa kaupungissa. Kannattaa kuitenkin suosia kangaskenkiä ja välttää nahkaa, joka usein on tukahduttavan kuuma ja voi hiertää hikistä jalkaa. Erilaiset ballerinat ovat naisille hyvä vaihtoehto, sillä ne saa nopeasti jalkaan ja pois. Miehille esimerkiksi kangastossut ovat usein melko hengittävät ja tuovat helpotusta kuumuuteen.

Tags :