Uncategorized

Tapetti omalla kuvalla? Potretti seinällä on nyt suurempi kuin koskaan

Omakuvat ovat sellainen asia, joka on kiehtonut ihmisiä aina – tästä kertoo hyvin se fakta, että jo pitkään ennen nopeaa ja vaivatonta valokuvaa ihmiset ovat halunneet ikuistaa itsensä paperille, kankaalle tai jopa luolan tai pyramidin seinään. Kaikkein varakkaimmat hallitsijat ovat maalauttaneet itsestään monta metriä korkeita tauluja tai jopa katto- tai seinämaalauksia. Tuolloin potrettikuvan maalaaminen on saattanut kestää päiviä tai jopa vuosia, joten ihmisten sinnikkyys saada itsestään kuva talteen todellakin puhuu puolestaan.

Nykyään potrettitrendi ei enää ole vain rikkaiden ihmisten juttu, vaan kiitos modernin teknologian ja valokuvakameran keksimisen kenellä tahansa meistä on mahdollisuus saada omakuva itsestämme reaaliajassa. Koska kuvaaminen on nykyään niin helppoa, on se myös suositumpaa kuin koskaan aikaisemmin: keskivertoihminen ottaa itsestään noin 5 kuvaa päivässä! Emme kuitenkaan missään nimessä ole turtuneet itsemme näkemiseen, vaan haluamme päivittäin ikuistaa itsemme ja esimerkiksi päivän vaatetyylin näyttääksemme sen muille ja pitääksemme siitä muiston itsellämme. Samalla kun kuvien ottamisesta on tullut ennennäkemättömän helppoa, on myös ammattilaisten valokuvaajien tarve ja arvostus itseasiassa kasvanut: kun ihmiset ovat huomanneet, kuinka vaikeaa täydellisen kuvan saaminen itsestään onkaan, menevät he mielellään ammattilaisen pakeille.

Potretti isompana kuin koskaan

Kun ammattikuvaajan luona on käyty ja lopputulos miellyttää silmää, halutaan se taatusti esille kaikin mahdollisin tavoin. Nykymaailmassa tämä tarkoittaa automaattisesti kuvien jakamista sosiaalisessa mediassa, mutta myös vanhan ajan trendi pitää: ihmiset haluavat yhä edelleen tulostuttaa potrettejaan ja kehystää niitä esille kotiinsa. Viime aikoina ollaan myös saatu takaisin menneiden aikojen seinämaalaustrendin serkku hieman modernimmalla twistillä: tapetit omalla kuvalla!

Kyllä, luit aivan oikein – nykyään on mahdollista teetättää tapetti omalla hyvälaatuisella kuvalla. Tämän suuremmiksi eivät potretit enää kotona voi mennä, sillä voit peittää omakuvallasi vaikkapa kokonaisen seinän! Omalla kuvalla varustettu tapetti tuo taatusti luonnetta tilaan ja kertoo paljon talon asukkaasta. Omakuvalla varustetulla tapetilla yhden seinän tapetointi myös luo hyvin tyylikästä kontrastia tilaan ja antaa tilalle hyvin uniikin lookin.

Kun haaveissa on täydellinen potrettikuva tapettia varten, kannattaa aivan ensiksi miettiä, millaiseen tilaan tapetti on tulossa. Onko huoneessa jokin dominoiva väri, käytätkö jotakin tiettyä väriä kontrastivärinä muuten yksivärisessä tilassa vai onko huone niin väritön, että se voisi kaivata jotakin hurjaakin twistiä? Näiden pohdintojen pohjalta voit yhdessä kuvaajan kanssa suunnitella täydellisen kuvan ja valita juuri sopivat vaatteet potrettiasi varten – täydellinen tapetti, täältä tullaan!

Tags :