Uncategorized

Vinkkejä rantakunnon saavuttamiseksi

Moni haluaa kesäksi rantakuntoon. Usein sen täydellisen vartalon metsästys alkaa jo tammikuusta. Tällöin kuntosalit täyttyvät uuden elämän aloittajista ja pikaruokaravintolat kumisevat tyhjyyttään. Useimmiten vanhoihin ja epäterveellisiin tapoihin lipsutaan kuitenkin takaisin viimeistään helmikuussa. Paniikki iskee monelle kuitenkin viimeistään toukokuussa, kun bikinikausi lähestyy, eikä kroppa olekaan niin timmissä kunnossa kuin suunnitelmien mukaan piti. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen. Pikadieetit kannattaa unohtaa ja muutoksia tulisikin tehdä vähän kerrallaan. Näin takaat pysyvämmän muutoksen, jonka ansiosta olet rantakunnossa vielä ensi kesänäkin. Epäonnistuneen dieetin ei myöskään kannata antaa pilata koko kesää. Rohkeasti vain uimapuku päälle ja rannalle. Sinne mahtuu kyllä kaiken kokoisia ja muotoisia ihmisiä.

Älä vaadi itseltäsi liikoja

Kesällä ei kannata aloittaa turhan vähäkalorisia dieettejä. Ne johtavat usein nopeaan painonpudotukseen, mutta vielä useammin myös nopeaan painonnousuun. Sen sijaan muutoksia kannattaa lähteä tekemään pikkuhiljaa ja omaa kehoa kuunnellen. Esimerkiksi grilliin voi tänä kesänä valita rasvaisen makkaran sijaan vaikkapa kanaa ja vihanneksia. Kesäkurpitsat ja maissi maistuvat taivaallisilta grillattuina. Mansikat ja muut tuoreet marjat ovat puolestaan herkullisia, mutta kevyitä jälkiruokia. Kesällä kannattaakin herkutella kesäisillä luonnonantimilla, kuten vihanneksilla ja hedelmillä. Näin painoakaan ei pääse kertymään ylimääräistä. Myös liikunnan kanssa voi kesällä mennä ihan oman fiiliksen mukaan, mutta jos tavoitteena on painonpudotus, voi siihenkin olla hyvä kiinnittää huomiota. kesän liikuntatauko ei ole katastrofi , mutta esimerkiksi uiminen ja sulkapallon pelaaminen ovat hyviä, helppoja ja kesäisiä tapoja kuluttaa kaloreita ja edistää omaa hyvinvointia. Mitään hikiliikuntaa ei ole pakko harrastaa.

Rantakunto on mielentila

Kannattaa muistaa, että rantakunnossa on kyse ennen kaikkea mielentilasta. Liikaa stressiä ei siis kannata aiheesta ottaa. Monesti helpoin ja paras askel kohti omaa, pysyvää hyvinvointia on oman itsensä hyväksyminen. Kun opettelet rakastamaan omaa kehoasi, haluat myös huolehtia siitä mahdollisimman hyvin. Hyväksy siis itsesi sellaisena kuin olet ja muista nauttia kesästä. Rannalle voi hyvin mennä minkä kokoisena tahansa. Vedä uimapuku päällesi ja nauti aurinkoisesta kesäsäästä ilman stressiä. Näin et joudu harmittelemaan syksyllä, kuinka et silloin lämpimillä keleillä uskaltautunut niistä nauttimaan. Syksyllä kumisaappaat jalassa on sitten kiva muistella mukavia kesämuistoja, kun et antanut turhan stressin ja itseinhon pilata koko kesää. Jos rantakunto edelleen houkuttelee, aloita pienin askelin. Tee elämääsi sellaisia muutoksia, joita pystyt noudattamaan vaikka koko loppuelämäsi.

Tags :