Uncategorized

Viime vuoden erikoisimmat muotivillitykset

Lähes jokaiseen vuoteen mahtuu erikoisia muotivillityksiä, joita jälkeenpäin muistellaan lähinnä kauhulla – eikä vuosi 2018 tehnyt tähän poikkeusta. Nyt viime vuoden ollessa jo selvästi takanapäin on hyvä hetki muistella vuoden 2018 erikoisimpia muotivillityksiä. Muistatko sinäkin nämä?

Pyöräilyshortsit

Vuonna 2018 pukeutumisessa nähtiin paljon vaikutteita ysäriltä, jonka tyylikkyydestä voidaan olla montaa mieltä – moni tyyliniekka lähti villitykseen mukaan, mutta varmastikin aivan yhtä moni kammoksuu ysärityylisiä vaatteita. Yksi viime vuoden suosituimmista muotivillityksistä olivat ysärityyliset pyöräilytrikoot, joiden harva olisi varmastikaan uskonut tulevan enää uudelleen muotiin – vielä hetki sittenhän ne olivat vielä yksi noloimmista mahdollisista vaatekappaleista. Vuonna 2018 pyöräilyshortseja ei kuitenkaan yhdistelty aivan samanlaisiin vaatteisiin kuin 90-luvulla, vaan moni yhdisti ne esimerkiksi vyölaukkuun, korkokenkiin ja bleiseriin. Jatkuukohan pyöräilyshortsivillitys myös kesällä 2019, vai onko se jo menneen talven lumia?

Miniaurinkolasit

Tämäkin muotivillitys on alunperin kotoisin – yllätys, yllätys – mistäkään muualta kuin ysäriltä. Todella pienilinssiset Matrix-leffan henkeä hönkivät aurinkolasit olivat yksi kesän 2018 trendikkäimmistä ilmestyksistä. Vaikka viime kesänä nämä lasit innostuikin vetämään päähänsä lähes joka toinen tyyliniekka, valitettavasti todellisuudessa pikkuiset aurinkolasit eivät sovi kovinkaan monelle – ja sen lisäksi ne eivät edes suojaa silmiä kunnolla auringolla. Toivon mukaan kesällä 2019 ei siis enää nähdä enää näitä pikkuruisia aurinkolaseja.

Muoviset asusteet

Vuonna 2018 nähtiin paljon läpinäkyvästä muovista tehtyjä kenkiä, laukkuja ja muita asusteita. Osittain tästä on syyttäminen esimerkiksi Chanelia. Toisaalta esimerkiksi läpinäkyvä laukku saattaa näyttää ihan hauskaltakin, läpinäkyvästä muovista tehty hattu tuo taas enemmänkin mieleen sadehatun. Vielä huonommin tämä materiaali sopii kenkiin – muovikengissä jalat nimittäin hikoavat varsinkin mukavasti ja muovin läpi näkyvä paljas jalka saattaa näyttää huonolla tavalla erikoiselta. Ehkäpä vuonna 2019 tästä villityksestä luovutaan.

Tuulipuvut

Ysärin ja sporttivaikutteiden ollessa muodissa 2018 katukuvassa nähtiin myös tuulipukuja. Urheillessa tämä asukokonaisuus on toki hyvä valinta – mutta kannattaa harkita kahdesti, vetääkö tuulipukua päällensä missään muussa tilanteessa. Kahiseva ja muodoton tuulipuku nimittäin harvoin näyttää kovinkaan tyylikkäältä. Jos haluat välttämättä edelleen jatkaa tuulipukumuodin parissa, mikset kokeilisi vaikka yhdistää pelkkää tuulipuvun takkia joihinkin muihin vaatteisiin?

Jättihihat

Paidoissa on jo pitkään nähty leveitä jättihihoja, mutta nyt tämä villitys alkaa vihdoin olla nähty. Valtavien hihojen suosio varmasti hiipuu vuonna 2019, sillä vaatteiden siluetit ovat muuttumassa muhkeista ennemminkin kauniisti laskeutuviin. Kaiken lisäksi jättihihat eivät ole kovinkaan käytännölliset – esimerkiksi ruokapöydässä niihin tarttuu helposti yhtä jos toistakin pöydän yli kurkotellessa.

Mitä vuoden 2019 muoti sitten tuo tullessaan?

Yksi tärkeimmistä asioista muodin saralla vuonna 2019 tulee olemaan eettinen ja kestävä muoti. Kertakäyttöisyys ei ole enää trendikästä, vaan nyt suositaan kestäviä, ekologisia vaatteita. Tämän tulevat ottamaan huomioon myös varmasti erilaiset muotitalot. Jos etsit laadukkaita vaatteita lapsellesi, kestävät ralph lauren lastenvaatteet ovat hyvä vaihtoehto.

Printeistä leopardikuosin suosio jatkuu edelleen. Pikku hiljaa sitä on kuitenkin alkanut syrjäyttää käärmekuosi. Käärmekuosia on alkanut viime aikoinan näkyä katukuvassa paljon, ja se tulee mitä luultavimmin pitämään pintansa koko vuoden 2019.

Kenkärintamalla suosittuja taas tulevat olemaan näyttävät lenkkarit. Tämä ei toki ole mikään uusi juttu – niin sanotut “iskälenkkarit” ovat olleet muotia jo jonkin aikaa. Epäillään, että Niken Tekno -malliston kengät saattaisivat olla kenkien saralla seuraava iso juttu.

Tags :